Jaunumi

BLOGS

BRILJANTS IMUNITĀTEI – BRAZĪLIJAS ZAĻAIS PROPOLISS!

Ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir pazīstams bišu produkts- propoliss, kā arī tā ārstnieciskās īpašības ir pietiekami labi zināmas. Propoliss ir dabīgs augu valsts produkts, kuru bites ražo no augos esošajiem putekšņiem un sveķiem, to apstrādājot ar dziedzeru sekrētu. Sastāvā ir flavonoīdi, vitamīni, ogļhidrāti, minerālvielas, mikroelementi un citas vērtīgas sastāvdaļas. Propolisa pielietojums ir plašs. Tos lieto ādas saslimšanu gadījumos, deguna gļotādas apstrādei gan iesnu gadījumā, gan profilaktiski, arī mutes dobuma un kakla iekaisumu gadījumā. Tāpat tos lieto gremošanas trakta saslimšanu gadījumā, proktoloģijā, ginekoloģijā, kā arī imunitātes stiprināšanai.

Bet, vai jūs zināt, kas ir Brazīlijas zaļais propoliss? –
Tas ir bišu produkts, ko bites iegūst no augu sveķiem. To iegūst tikai vienā Brazīlijas reģionā (Minas Gerais) lietus sezonas laikā no lauka rozmarīna. Iedomājieties- tikai vienā reģionā no visas milzīgās Brazīlijas teritorijas dzīvo īpašas bitītes, kas lido pa, brīvā dabā augošiem, rozmarīna laukiem un ievāc šo zaļo briljantu!
Tieši lauka rozmarīna sveķi un hlorofilu saturošie jaunie dzinumi un pilnībā neatvērušās mazās lapiņas piešķir īpašo zaļā propolisa krāsu un smaržu, nosaka ķīmisko sastāvu un tā īpašības Tas ir bagāts ar flavonoīdiem, fenilpropanoīdiem, fenolskābju atvasinājumiem, terpēniem, vitamīniem un aminoskābēm, bet galvenais komponents ir fenolskābe artepilīns C. Artepilīnam C pierādīta stipra antibakteriāla aktivitāte; pretiekaisuma efekts mazās koncentrācijās. Propolisam ir pierādīta iedarbība pret dažādiem baktēriju un sēņu izcelsmes infekciju izraisītājiem. Zaļajā propolisā augstās koncentrācijās sastopamie kafijskābes atvasinājumi un fenilpropanoīdi atbild par tā augsto antioksidatīvo aktivitāti. Zaļā propolisa antimikrobiālā aktivitāte ir saistīta ar spēju traucēt mikroorganismu nukleīnskābju sintēzi. Propoliss pastiprina antibiotiku iedarbību. Ar vairākām antibiotikām (hloramfenikolu, tetraciklīnu, neomicīnu) tam ir novērota sinerģija. [1] Propolisam un tā ekstraktiem ir aprakstīta arī pretvīrusu iedarbība. Ekstrakti un attīrītas propolisa sastāvā esošas vielas ir aktīvas pret 1.tipa herpes vīrusu, kā arī dažādiem rinovīrusiem, adenovīrusiem, koronavīrusiem.[2][3][4] Galvenie savienojumi, kas nodrošina antivīrusu iedarbību, ir flavonoīdi. Tie gan kavē vīrusu iekļūšanu šūnā, gan inhibē replikāciju. [5]

Ar ko atšķiras Latvijas propoliss no Brazīlijas zaļā propolisa? Latvijas propoliss ir ļoti labs, bet Brazīlijas zaļais propoliss ir krietni bagātāks ar bioloģiski aktīvām vielām, piemēram, ar artipelīnu C.

Jautāsiet, kur šo Brazīlijas briljantu var iegūt? Atbildam- tā kā esam zaļās farmācijas uzņēmums “Silvanols”, tad zinām, kur iegūt un kā pielietot Brazīlijas zaļo propolisu – Goimmune STRONG kapsulās. Papildus Brazīlijas zaļajam propolisam Goimmune STRONG sastāvā ietilpst olīvu lapu un sārtās tabebujas (skudru koks) mizas ekstrakti, cinks un organiskais selēns. Cinks un selēns veicina normālu imūnsistēmas darbību. Tabebuja, olīva, cinks un selēns veicina šūnu aizsardzību pret oksidatīvo stresu, kā arī tabebuja palīdz aizsargāt organismu no ārējiem nelabvēlīgiem faktoriem. un to varat iegādāties visās Latvijas aptiekās. Jautājiet farmaceitiem!

Goimmune STRONG ir unikāls un efektīvs atbalsts pieaugušo imunitātei. Uztura bagātinātāju rekomendējam lietojot profilaktiski, lai vīrusu sezonā pasargātu sevi no saaukstēšanās, un saaukstēšanās gadījumā- palīdzētu ātrāk atveseļoties.

Lietošana: pieaugušajiem profilaksei 1 kapsula dienā,
saaukstēšanās periodā 2 kapsulas dienā, uzdzerot glāzi ūdens.
Uztura bagātinātājs neaizvieto pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

[1] Oryan AEA, Moshiri A. Potential role of propolis in wound healing: Biological properties and therapeutic activities. Biomedicine & Pharmacotherapy 98 (2018): 469-483.

[2] Schnitzler P, Neuner A, Nolkemper S, et al. Antiviral activity and mode of action of propolis extracts and selected compounds [published correction appears in Phytother Res. 2010; 24(4):632]. Phytother Res. 2010; 24 Suppl 1:S20-S28. doi:10.1002/ptr.2868 Bottom of Form

[3] Kwon MJ, Shin HM, Perumalsamy H, Wang X, Ahn Y-J. Antiviral effects and possible mechanisms of action of constituents from Brazilian propolis and related compounds. Journal of Apicultural Research 2020, 59:4, 413-425. doi:10.1080/00218839.2019.1695715

[4] Huleihel M, Isanu V. Anti-herpes simplex virus effect of an aqueous extract of propolis. The Israel Medical Association Journal 2002; 4(11 Suppl):923-927.

[5] Siheri W, Alenezi S, Tusiimire J, Watson DG. The chemical and biological properties of propolis. Bee Products – Chemical and Biological Properties 2017; 137–178. doi:10.1007/978-3-319-59689-1_7

Back to top